سرطان پستان

سرطان پستان

سرطان پستان
سرطان پستان

به طور کلی سرطان پستان یکی از انواع سرطان هایی است که عملکرد تقسیم سلولی درد سلول های سطح پستان را دچار اختلال می کند. سلول ‌های سرطان پستان در شخصی که مبتلا به این بیماری شده است بدون کنترل و بیش از حدی لازم است تکثیر شود.

سرطان پستان انواع مختلفی دارد نوع آن بستگی به این دارد که سلول‌های سرطانی چگونه تقسیم کرده اند این سرطان ممکن است از جاهای مختلف در پستان آغاز شود.

به طور کلی پستان به سه بخش لوبول ها مجری ها و بافت های همبند تقسیم می‌شوند.

لوبول ها جا هایی هستند که شیر در آن ها تولید می گردد مجرای  لوله هایی هستند که شیر را از دو بول به نوک پستان می رسانند. بافت های همبند بافت های لیفی شکل می باشند که از غدد چربی ساخته شده اند و تمامی سطح پستان را در بر می‌گیرد و در کنار هم رشد کردند.

بیشتر سرطان‌های پستان از مجرا های لوله ها شروع می شوند سلول‌های سرطانی می تواند از طریق رگ های خونی به مسیر های حلقوی به سمت بیرون از پستان حرکت کند و در برخی ها آن گسترش پیدا کنند در این حالت است که می‌گوییم سرطان متاستاز صورت گرفته است.

برای تشخیص توده های سرطانی خوش خیم و یا بدخیم حتما باید خیلی زود به پزشک مراجعه شود تا پزشک دقیق و بررسی‌ هایی که انجام می دهد به نوع آن پی ببرد.

مطالعه بیشتر  عوامل موثر در ناباروی

انواع مختلف سرطان پستان کدام هستند

سرطان پستان
سرطان پستان

اساسی ترین انواع سرطان های پستان می توان به دو نوع اشاره کرد سرطان تهاجمی مجاری شیر پستان سرطان تهاجمی لوبولی پستان که هر کدام را به مختصر توضیح خواهیم داد.

سرطان تهاجمی مجاری شیر پستان از سرطان ‌های تشکیل شده در مجرا ها هستند بعد از پیش رو کم کم به سمت بیرون از آن در حرکت خواهند بود و سایر قسمت های پستان هم می توانند راه پیدا کنند.

این سلول ها حتی ممکن است از خود پستان خارج شوند و سایر منطقه بدن را هم تحت الشعاع قرار دهند. سرطان تهاجمی لوبول های پستان از دسته سلول‌ های سرطانی هستند که در لوله های سینه به وجود می آیند و سپس به بقیه نقاط پستان و خارج از آن حرکت خواهند کرد.

سرطان پستان انواع دیگری هم دارند که به به مدل های مختلفی معروف است. بیماری پاژه سرطان مدولاری سرطان موسینی و سرطان التهابی پستان.

علائم سرطان پستان چیست و چطور آن ها را تشخیص می دهیم

بیماری در برخی از افراد بدون علامت ظاهر می‌شود و پیش‌بینی می‌کند گاهی علائم مختلفی دارد که در افراد مختلف متفاوت است وجود داشتن علامت های زیر به معنی مبتلا شدن به بیماری باید حتما با دیدن هر کدام از این علائم به پزشک مراجعه کنید.

ایجاد شدن برجستگی یا به وجود آمدن توده مانند در حفره زیر بغل یا درد پستان تورم بخشی از آن نیز زخمی شدن پوسته پوسته شدن نوک پستان و یا پرتقالی شدن آن درد نوک پستان ها کشیده شدن به سمت داخل قرمزی و پوسته پوسته شدن نوک آن ترشح هر نوع ماده غیر از شیر از نوک پستان که ممکن است. علائم خون و عفونت باشد هرگونه تغییر در شکل پستان یا حس درد دراین ناحیه علائم سرطان است.

پستان طبیعی باید چه شکلی باشد

سرطان پستان
سرطان پستان

سرطان پستان در قسمت تشکیل شده است یک شکل خاصی ندارد اما می‌توان فهمید که برای یک سینه سالم است یا خیر شکل پستان در فرد  با افراد مختلف کاملا متفاوت است و در مورد نمی‌توان یک حالت خاص را برای آن در نظر گرفت. عوامل محیطی مثل چاقی و لاغری و جدا شدن افزایش سن استفاده از برخی از دارو ها و یا حتی شروع خونریزی های ماهیانه تحت تاثیر پذیر است و شکل وسط آن را تغییر می دهد.

مطالعه بیشتر  هیستروسکوپی چیست؟

آیا توده پستانی همیشه خطرناک است

توده ای که در قسمت پستان به وجود می‌آیند همیشه سرطانی نیستند و این توده های کوچک پر از مایع هستند و در بیش تر موارد به دلیل غیر از سرطانی به وجود می‌آید مثلا کیست به وضعیت فیبروکیستیک پستان صورت می گیرد وضعیتی که تغییراتی در آن ایجاد می‌کند که ممکن است همراه با سوزش و تورم درد همراه باشد.

پیشگیری از سرطان پستان

سرطان پستان
سرطان پستان

سرطان سینه   سفید از بیماری‌های دیگر می‌تواند تحت تاثیر بسیاری از عوامل باشد برخی از این عوامل تغییر ناپذیر هستند مثل ژنتیک و از فردی به فرد دیگر می رسد مثلا از مادر به فرزندش می رسد و برخی دیگر از این عوامل تغییر پذیر هستند مثل سبک زندگی اگر بدانید چه عواملی باعث به وجود آوردن سرطان می شود حتما از آن ها دوری کنید.

در واقع از سرطان سینه می شود تا حدودی پیشگیری کرد. این عوامل به دو دسته عوامل خطرزای تغییرپذیر و غیر تغییرپذیر تقسیم می‌شوند که هر کدام را جداگانه توضیح خواهیم داد.

عوامل خطر زای تغییرناپذیر که بر بروز سرطان سینه تاثیر می گذارد

اتفاقاتی مثل جهش‌ های ژنتیکی در طول زندگی اتفاق می‌افتد زن بودن و بالا رفتن سن و عوامل هستند که می‌توانند در به وجود آمدن سرطان سینه نقش داشته باشند.

تاریخ شروع پریود و یا پایان آن در روز سرطان پستان تاثیر خواهد گذاشت. سن شروع پریود اگر پایین‌تر باشد  احتمال مبتلا شدن به سرطان بیش تر خواهد شد. سابقه سرطان پستان در خانواده ی خود فرد که اگر قبلا به آن مبتلا شده است می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد بیماری های غیر سرطانی دیگر هم مربوط به پستان وجود دارد.

مطالعه بیشتر  PRP (پی آرپی) چیست؟

احتمال ابتلاء به سرطان پستان را بالا می برند پرتو درمانی شیمی درمانی و یا مصرف دارو هایی که توسط فرد در دوران بارداری استفاده شده است هم می‌تواند به وجود آوردن سرطان تاثیر داشته باشد.

عوامل خطرزای تغییر پذیری که بر به وجود آمدن سرطان پستان نقش دارند کدام اند

سرطان پستان
سرطان پستان

اضافه وزن و چاقی مخصوصا اگر بعد از دوره یائسگی اتفاق بیفتد ورزش کردن و یا تحرک نداشتن و مصرف هورمون های زنانه برای جلوگیری از بارداری و درمان جایگزین بعد از دوره یائسگی سابقه حاملگی ‌های بدون زایمان.

زایمان بعد از ۳۰ سالگی مصرف نوشیدنی‌ های الکلی و دخانیات با توجه به اینکه در سطح بالایی از عوامل خطرزا است باعث مبتلا شدن به سرطان پستان شود.

برای درمان سرطان پستان باید چه کارهایی انجام دهیم

سرطان پستان نشانه هایی دارد. نشانه ها سرطان را معمولا خود فرد تشخیص می دهد. باید به پزشک متخصص سرطان پستان بگوید. اگر متخصص در تشخیص سرطان پستان مطمن شد بهتر است دوره درمان سریع آغاز کنید انتخاب شیوه های درمان بستگی به نوع سرطان و میزان پیشروی آن هم دارد هرچه زودتر این بیماری را تشخیص دهید میزان درمان آن راحت تر و کم هزینه تر خواهد بود.

برای درمان سرطان شیوه‌ های مختلفی وجود دارد یکی از این درمان ها به روش جراحی است که توده را در این روش بر می‌دارند روش بعد شیمی درمانی می باشد که با استفاده از دارو های خوراکی و یا تزریقی سلول‌ های سرطانی را می‌کشند و توده های سرطانی را تا حد امکان کوچک تر می کند هورمون درمانی از دیگر روش هایی است که در آن هورمون های زنانه را به سلول ها تزریق می‌کنند تا از بین برود درمانی و درمان‌ های بیولوژیکی درمانی هست که سیستم ایمنی فرد را در آن قوی‌تر می‌کند تا بتواند به راحتی بر سرطان غلبه کند پرتو درمانی به کشتن سلوله ای سرطانی از طریق اشعه ایکس و پرتو های این چنینی می ‌پردازند.

_______________________________________________
راه های ارتباطی با مرکز ناباروری نیکان

شماره تماس : ۰۲۱۷۱۰۶۲۰۰۰

آدرس پیج اینستاگرام مرکز ناباروری نیکان

کانال آپارات مرکز ناباروری نیکان

کانال نماشا مرکز ناباروری نیکان

_______________________________________________

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *