حفظ باروری
حفظ بارداری
اگر باردار هستید یا به فکر باردار شدن هستید ، احتمالاً برخی از توصیه های اساسی بارداری در مورد مراقبت از خود و کودک را می دانید: سیگار نکشید و از افراد سیگاری دوری کنید ، نوشیدنی های الکل دار نخورید و استراحت کنید. با متخصص زنان خود در زمینه از مصرف ویتامین ها صحبت کنید .
مصرف ویتامین
حتی زمانی که هنوز در حال باردار شدن هستید ، شروع به مصرف ویتامین های قبل از تولد هوشمندانه است. به دلیل تشکیل برخی از سلول های نخاع تبدیل و مغز کودکان شما در ماه های اول بهتر است که شما از همان ابتدا مواد مغذی ضروری مانند اسید فولیک ، کلسیم و آهن را دریافت کنید.
ویتامین های قبل از تولد در بیشتر داروخانه ها بدون نسخه در دسترس هستند و یا می توانید با تجویز پزشک خود این ویتامین ها را دریافت کنید. اگر مصرف آنها باعث احساس اضطراب می شود ، سعی کنید آنها را شب یا با یک میان وعده سبک مصرف کنید. آدامس یا مکیدن آبنبات سفت پس از آن نیز می تواند کمک کند.
انجام فعالیت های ورزشی
فعال ماندن برای سلامتی عمومی شما مهم است و می تواند به شما در کاهش استرس ، کنترل وزن ، بهبود گردش خون ، تقویت روحیه و خواب بهتر کمک کند. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد ، هر روز کلاس ورزش بارداری را طی کنید یا حداقل 15-20 دقیقه پیاده روی با سرعت متوسط انجام دهید ، در مناطق خنک و سایه دار یا داخل منزل این فعالیت ها را انجام دهید.
پیلاتس ، یوگا ، شنا و پیاده روی نیز فعالیت های بسیار خوبی برای بیشتر خانم های باردار است ، اما حتماً قبل از شروع هرگونه برنامه ورزشی ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. بیشتر روزهای هفته 30 دقیقه ورزش کنید اما در این کار زیاده روی نکنید.
در کلاس های آموزشی شرکت کنید
حتی اگر این اولین کودک شما نیست ، شرکت در کلاس زایمان به شما کمک می کند تا برای زایمان آمادگی بیشتری داشته باشید. نه تنها فرصتی برای یادگیری بیشتر در مورد زایمان و مراقبت از نوزاد خواهید داشت ، بلکه می توانید سوالات خاصی بپرسید و هر گونه نگرانی را بیان کنید. همچنین با امکانات و کارکنان آن بیشتر آشنا خواهید شد.
اکنون نیز زمان مناسبی است که می توانید تاریخچه پزشکی خانواده خود را بررسی کنید. در مورد مشکلات حاملگی های گذشته با پزشک خود صحبت کنید و موارد خانوادگی نقص مادرزادی را گزارش کنید.
ورزش کگل را تمرین کنید
ورزش های کگل عضلات کف لگن را تقویت می کنند ، که از مثانه ، روده و رحم شما پشتیبانی می کنند. این تمرین ساده اگر به درستی انجام شود، می تواند به شما در سهولت زایمان کمک کند و بعداً با بی اختیاری از بروز مشکلات جلوگیری کند.
استعمال دخانیات و مشروبات الکی را قطع کنید
به دلیل ارتباط آنها با نقایص هنگام تولد ، سقط جنین و سایر مشکلات ، از مصرف تنباکو ، الکل ، داروهای غیرمجاز و حتی حلال هایی مانند رقیق کننده رنگ و پاک کننده لاک ناخن در دوران بارداری خودداری کنید. به عنوان مثال سیگار کشیدن باعث کاهش جریان اکسیژن به نوزاد می شود. این امر به زایمان زودرس و سایر عوارض مرتبط است. اگر نمی توانید سیگار کشیدن ، نوشیدن یا استفاده از دارو را ترک کنید ، به پزشک خود اطلاع دهید. یک پزشک می تواند مشاوره و پشتیبانی ارائه دهد و همچنین شما را به برنامه ای که به زنان باردار کمک می کند سیگار را ترک کنند ارجاع می دهد.
داروهای خود را بررسی کنید
قبل از مصرف هرگونه داروی بدون نسخه ، مکمل یا داروهای طبیعی با پزشک خود مشورت کنید. حتی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدیمانند ایبوپروفن را بدون هماهنگی مصرف نکنید.
افزایش وزن خود را پیگیری کنید
افزایش بیش از حد وزن می تواند در دوران بارداری مشکل ساز باشد. در عین حال ، عدم افزایش وزن کافی می تواند کودک را در معرض خطر تولد با وزن کم قرار دهد ، که دلیل اصلی مشکلات رشد است. بنابراین حتما روند افزایش وزن خود را تحت نظر داشته باشید تا مشکلی برای شما و کودکتان پیش نیاید.
آب بیشتری بنوشید
در دوران بارداری ، خون شما از طریق جفت اکسیژن و مواد مغذی ضروری کودک را تأمین می کند و مواد زائد و دی اکسید کربن را با خود حمل می کند – این بدان معنی است که حجم خون شما تا 50 درصد افزایش می یابد تا از عهده این فعالیتهای اضافی برآید. بنابراین ، برای حمایت باید بیشتر آب بنوشید. نوشیدن آب همچنین می تواند از یبوست ، بواسیر ، عفونت ادراری ، خستگی ، سردرد ، تورم و سایر علائم ناراحت کننده بارداری جلوگیری کند. روزانه 8-10 لیوان را هدف قرار دهید.
غذاهای غنی از آهن مصرف کنید
علاوه بر نوشیدن 8-10 لیوان آب در روز ، باید پنج یا شش وعده غذایی متعادل همراه با مقدار زیادی غذای غنی از آهن مانند غلات غنی شده ، مارچوبه ، عدس ، جوانه گندم ، پرتقال و آب پرتقال بخورید. اسید فولیک برای رشد مناسب لوله عصبی کودک بسیار مهم است (نخاع را می پوشاند) و برای ایجاد سلولهای قرمز خون جدید بسیار حیاتی است.
مصرف قهوه را محدود کنید و میوه را در برنامه غذایی جایگزین کنید
بیشتر پزشکان توصیه می کنند که کافئین را در دوران بارداری محدود کنید ، زیرا می تواند اثرات مضر بر شما و کودک داشته باشد. کاهش سرعت ممکن است دشوار باشد ، به خصوص هنگامی که به قهوه در برنامه صبحانه خود عادت کرده اید. برای یک انتخاب سریع ، مقداری میوه را جایگزین کنید. قندهای طبیعی موجود در میوه هایی مانند موز و سیب می توانند به بالا رفتن سطح انرژی کمک کنند.
در دوران بارداری از ماهی استفاده کنید
در تحقیقی که در سال 2007 روی بیش از 12000 کودک انجام شد ، محققان دریافتند که جوانانی که مادران آنها بیشترین میزان ماهی را در دوران بارداری می خورند ، ضریب هوشی بالاتری نسبت به افرادی که مادرانشان ماهی نمی خورند برخوردار هستند. دانشمندان می گویند این به این دلیل است که ماهی سرشار از امگا 3 است ، ماده مغذی حیاتی برای رشد مغز می باشد. فقط یک صید وجود دارد: بعضی از انواع ماهی ها حاوی جیوه هستند که می تواند برای نوزادان و بزرگسالان سمی باشد. بنابراین در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید.
ضد آفتاب بزنید
باردار بودن باعث حساسیت بیشتر پوست شما در برابر نور خورشید می شود ، بنابراین بیشتر در معرض آفتاب سوختگی هستید ، یعنی آن نقاط لکه دار و تیره که گاهی در صورت ظاهر می شوند. کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر بزنید و از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.
درمان افسردگی در بارداری
شما احتمالاً افسردگی پس از زایمان را شنیده اید ، اما ممکن است ندانید که 10 تا 20 درصد زنان در دوران بارداری علائم افسردگی اساسی را تجربه می کنند. این می تواند خطر شما را برای زایمان زودرس افزایش دهد. اگر به طور غیرقابل توجیهی غمگین ، عصبانی یا گناه احساس ناراحتی می کنید – یا اگر علاقه خود را به فعالیت هایی از دست می دهید که معمولاً از آن لذت می برید یا بیش از حد می خوابید – به پزشک خود بگویید. مشاوره با پزشک یا یک داروی ضد افسردگی یا ترکیبی از این دو احتمالاً کمک خواهد کرد. همه داروهای ضد افسردگی برای زنان باردار ایمن نیستند ، بنابراین حتماً با پزشکی که با مسائل مربوط به سلامت روان مربوط به بارداری آشنا است کار کنید
نکاتی که باعث نگرانی می شوند را با پزشک خود در میان بگذارید:
در صورت بروز هر یک از این علائم باید با پزشک خود تماس بگیرید:
- درد از هر نوعی
- گرفتگی شدید
- انقباضات در فواصل 20 دقیقه ای
- خونریزی واژن یا نشت مایعات
- سرگیجه یا غش کردن
- تنگی نفس
- تپش قلب
- حالت تهوع و استفراغ مداوم
- مشکل در راه رفتن ، ورم (تورم مفاصل)