آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟
آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟
آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟

آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟

آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟آیا فقط خانم های باردار دچار بیماری آندومتریوز می شوند؟ آیا خانم هایی که باردار نیستند هم به بیماری آندومتریوز دچار می شوند؟ علائم موثر در ابتلا به بیماری آندومتریوز چیست؟ درمان بیماری آندومتریوز بر خانم های باردارچیست؟

آندومتریوز چیست؟

یکی از مشکلات عمده ای که برای بانوان جامعه به وجود می آید،  بیماری آندومتریوز است . که شیوع این بیماری تقریبا بسیار بالا می باشد. آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است.  عضله های رحم و تخمدان ها مهم ترین اجزایی هستند که از حمله این بافت ها در امان نیستند.

بارداری با وجود آندومتریوز

طی آمار ها و تحقیقات به عمل آمده به صورت تقریبی، معمولا حدود 10 درصد خانم ها دچار بیماری آندومتریوز می شوند. ولی در خانم های نازا، حتی این آمار به 25 الی 30 درصد هم می رسد.

بیماری آندومتریوز در بانوان ممکن است سبب ناباروری شود. زیرا دراین بیماری وجود مواد التهابی و ترشحات هورمونی در رحم، اثرات منفی بر تخمک گذاری و لانه گزینی می گذارد. و معمولا به صورت فرم خفیف ، متوسط، شدید وجود دارد.

در فرم های شدید پزشکان و متخصصان زنان بیماران را  گروه بندی و درجه بندی می کنند.

گروه 1 و 2 : معمولا چسبندگی بسیار خفیف تری دارند ، و در گروه های یک، حرکت لوله های تخمدان به خوبی عمل می کنند. و مشکلات بخصوصی ندارند.

مطالعه بیشتر  تنبلی تخمدان و راه های تشخیص و درمان آن

گروه 3 و 4 : چسبندگی شدیدی دارند و همچنین دارای کیست های آندومتریوز بسیار بزرگی هستند.

آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟
آیا با وجود آندومتریوز می توان باردار شد ؟

عوامل موثر در ابتلا به اندومتریوزچیست؟

ممکن است هر فردی در هر رده سنی، دچار بیماری آندومتریوز شوند. ولی عوامل دیگری هم نیز وجود دارد، تا بانوان دچار این بیماری گردند. از جمله:

  • سن بانوان : که بیشتر در رده سنی سی الی چهل سال در بانوان صورت می گیرد.
  • خانم هایی که هرگز بچه دار نشدند.
  • ژنتیک : ممکن است در بین افراد خانواده یک یا چند تن از نزدیکان دچار بیماری آندومتریوز گردند.
  • سابقه پزشکی: مشکلات غیر طبیعی رحم، عفونت های شدید لگنی و یا وجود بیماری هایی که مانع خارج شدن خون قاعدگی می شوند. و همچنین بیماری های دیگری نظیر آسم، آلرژی ، سندرم خستگی مزمن، سرطان سینه، سرطان تخمدان و برخی بیماری های خود ایمن سبب بیماری آندومتریوز می شوند.
  • سابقه قاعدگی: خونریزی قاعدگی بیشتر از هفت روز یا چرخه قاعدگی کمتر از 27 روز
  • مصرف بیش از حد کافئین، الکل و همچنین عدم انجام فعالیت های ورزشی : تمامی این موارد می تواند استروژن بدن را افزایش دهد.

درمان آندومتریوز بر روی بانوان

اگر خانمی دچار بیماری اندومتریوز گردد و قصد بارداری هم نداشته باشد، پزشک می تواند با درمان های مدیکال این بیماری را رفع کند. بدین صورت که پزشک دارو هایی از جمله قرص های ضد بارداری (که باید به صورت مداوم 3 الی 6 ماه پشت سر هم مصرف کنند.)، دانازول، آمپول های ضد بارداری ماهیانه را برای بیمار تجویز می کند. تا جلوی تخمک گذاری گرفته شود.

اما خانم هایی که قصد بارداری دارند، دیگر استفاده از قرص های ضد بارداری تاثیری ندارد. و در این مورد رزرو تخمدان و ذخیره تخمدان بسیار حائز اهمیت است. اما هر چقدر بیمار به سمت جراحی سوق پیدا کند، ای ام اچ (که یکی از مهمترین تست های ارزیابی ناباروری است که به بررسی میزان هورمون AMH یا آنتی مولرین درخون می پردازد.) کم تر می شود.

مطالعه بیشتر  مراقبت های بعد از زایمان طبیعی چیست؟

بنابراین تصمیم ما این است ، برای خانم های نازایی که دچار بیماری آندومتریوز شده اند، قبل از این که پزشک دستور جراحی را به بیمار دهد تا 3 مرحله باید تخمک و جنین را فریز کنند و بعد، آنها را به طرف جراحی سوق دهند. پس از  جراحی، کیست ها، چسبندگی ها و تمامی مشکلات روده، به صورت کامل برداشته می شود. بهترین فرصت برای خانم هایی که می خواهند باردار شوند، سال اول بعد از جراحی است. زیرا ممکن است برای بار دوم این بیماری رشد کند . درمان ناباروری ناشی از آندومتریوز معمولا با استفاده از IVF انجام می شود.

عوامل خطر بیماری آندومتریوز

اند ومتریوز می‌تواند در همه خانم هایی که در هر سنی باردار می شوند به وجود بیاید و معمولاً در خانمهای در سنین ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر دیده می شود به نظر می‌رسد که آندومتریوز در خانم های سفیدپوست شیوع بیشتری پیدا کرده است و در زنان لاتین و آسیای کمتر دیده می‌شود.

اما سن و نژاد تنها عواملی هستند که می‌توانند بر روی آندومتریوز تاثیرگذار باشند و سایر عوامل هم می‌تواند خطرآفرین باشد و احتمال ابتلا به آن را بالا ببرد از جمله سابقه عدم بارداری پریود های بیشتر از ۷ روز وجود سابقه خانوادگی آندومتریوز در خواهر مادر خاله یا عمه

سیکل های قاعدگی نامنظم و کوتاه تر از ۲۷ روز مسدود شدن جریان خون

قاعدگی به دلیل سایر بیماری ها هستند از نشانه‌های آندومتریوز میتوان به دردهای شایع آن اشاره کرد.

در این بیماران به شکل کرامپ‌های بسیار شدید در قاعدگی درد مزمن در ناحیه شکم لگن و قسمت تحتانی دیده می شود امکان دارد درد عمیق در زمان رابطه جنسی دیده شود.

مطالعه بیشتر  تاثیر ژنتیک در ناباروری

بیماری های روده و حرکات روده ای دردناک را به همراه دارد خونریزی و لکه بینی بین دو قاعدگی پریود نامنظم مشکلات گوارشی و اختلال در تخمک گذاری از دیگر نشانه‌های بیماری آندومتریوز میتواند باشد.

اندومتریوز می تواند به شدت بر روی باروری تاثیر بگذارد .

در در همه خانم های مبتلا به اندومتریوز شایع است و احتمال اینکه درد دوران بارداری را در این افراد افزایش دهد زیاد است گاهی بیماری آندومتریوز امکان دارد با بیماری هایی مثل بیماری التهابی لگن به اشتباه گرفته شود و تشخیص آن نادرست باشد.

اگرچه انجام آزمایش های مناسبی در این زمینه می‌تواند به کمک پزشک بیاید ولی در تشخیص ابتدایی ممکن است تشخیص التهاب لگنی باشد ولی در نتایج آزمایش آندومتریوز تشخیص داده شود.

بهترین مرکز درمان ناباروری در تهران

خوشبختانه وجود مرکز درمانی ناباروری نیکان باعث شده است، فریز تخمک افراد مراجعه کننده و تمامی مراحل جراحی آندومترویز به صورت حرفه‌ای و زیر نظر افراد متخصص در یک مجموعه مجهز از لحاظ تجهیزات و آزمایشگاه به راحتی انجام شود.

_______________________________________________
راه های ارتباطی با مرکز ناباروری نیکان

شماره تماس : ۰۲۱۷۱۰۶۲۰۰۰

آدرس پیج اینستاگرام مرکز ناباروری نیکان

کانال آپارات مرکز ناباروری نیکان

کانال نماشا مرکز ناباروری نیکان

_______________________________________________

4 دیدگاه ها

  • قاسم نیا, 1400/03/20 @ 11:32 پاسخ

    سلام و وقت بخیر

    آیا با وجود آندومتریوز می توان ivf انجام داد ؟ ودرمان دارویی دارد ؟

    • Alikhani, 1400/04/23 @ 10:21 پاسخ

      سلام خدمت شما
      ای وی اف یک روش مناسب برای درمان اندومتریوز است.
      روش IVF در زنان مبتلا به آندومتریوز به اندازه افراد غیر مبتلا به اندومتریوز موثر است.
      با انجام این عمل بیماران نیاز به داروهای درمان ناباروری دارند که باید به خوبی و دقت کنترل شوند.

  • مهسا, 1400/03/20 @ 11:34 پاسخ

    سلام و روز بخیر

    آیا آندومتریوز می تواند تبدیل به سلول های سرطانی شود ؟

    • Alikhani, 1400/04/23 @ 10:18 پاسخ

      سلام خدمت شما
      ابتلا به اندومتریوز به معنای احتمال صد در صدی ابتلا به سرطان نیست.
      اما برخی سرطان ها مانند سرطان تخمدان ، از جمله سرطان هایی است که در افراد مبتلا به اندومتریوز مشاهده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *