آیا بارداری بعد از فیبروم رحم امکان پذیر است؟
آیا بارداری بعد از فیبروم رحم امکان پذیر است؟ بهترین پزشک برای درمان فیبروم رحم کیست؟ فیبروم رحم چیست؟ علائم وجود فیبروم رحم در بانوان چیست ؟ درمان فیبروم رحم به چه صورت است؟ علت بروز فیبروم رحم چه میباشد؟ و هزاران سوال مشابه، در رابطه با فیبروم رحم وجود دارد که هدف ما در این مقاله بررسی کلی فیبروم رحم و ارتباط آن با بارداری می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این مقاله با ما همراه باشید.
فیبروم رحم چیست؟
رشد کردن بیش از حد بافت های رحم را فیبروم رحم می گویند. فیبروم رحم انواع مختلفی دارد و میتواند باعث ناباروری گردد. لازم به ذکر است که معمولاً فیبروم های رحمی در سن ۲۵ سالگی به بالا بیشتر بروز می کنند.
آیا بارداری بعد از فیبروم رحم امکان پذیر است؟
خوشبختانه بارداری بعد از برداشتن فیبروم رحم امکان پذیر است. درصد باروری بر حسب شرایط بیمار مشخص می گردد.
- نوع فیبروم
- اندازه فیبروم رحم
- تعداد فیبروم موجود در رحم
موارد بسیار مهمی هستند که در بحث باروری دخیل می باشند.
آیا باردار شدن با فیبروم رحم امکان پذیر است؟
اگر بیماران دارای فیبروم ساب سروزال باشند و اندازه فیبروم ها کوچک باشد در این صورت میتوان با انجام عمل لاپاراسکوپی اقدام به برداشتن این فیبروم ها کرد. با توجه به اینکه این فیبروم ها در خارج از رحم رشد می کنند، برداشتن این فیبروم ها بسیار راحت است. و مشکلی برای بارداری بعد از عمل به وجود نمی آورد.
برخی از فیبروم ها نیز داخل رحم وجود دارد و با نام ساب موکوزال معروف هستند. اگر اندازه فیبروم ها کوچک باشد به راحتی می توان با روش هیستروسکوپی اقدام به برداشتن فیبروم کرد.
برخی از فیبروم ها نیز وجود دارند که در داخل عضلات رحم رشد می کنند و این مورد بسیار حساس است. برداشتن این فیبروم ها نیز بسیار سخت است.اگر برداشتن این فیبروم به وسیله پزشک تازه کار و بی تجربه انجام گردد، در این حالت ممکن است به آندومتر آسیب وارد شود. در نتیجه آن شانس باروری تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
عود دوباره فیبروم رحمی چه تاثیری در بارداری دارد؟
احتمال عود فیبروم رحمی حتی در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از بهبود وجود دارد.
عود و رشد مجدد فیبروم ها بعد از بهبودی، اگر در دوران بارداری فرد اتفاق بیفتد، ممکن است باعث زایمان زودرس شود یا در روند زایمان طبیعی اختلال ایجاد کند و یا احتمال زایمان سزارین را افزایش دهد.
آیا فیبروم می تواند باعث سقط مکرر شود؟
فیبروم رحم باعث سقط جنین یا ناباروری نمی شود، اما میوم داخل دیواره و زیر مخاطی می تواند باعث ناباروری و سقط های مکرر شود.
بنابراین یکی از اقدامات قبل از درمان ناباروری باید برداشتن فیبروم رحم باشد.
نکات مهم در مورد فیبروم رحم
مهمترین موضوعی که وجود دارد این است : وقتی فیبروم در داخل عضلات رحم رشد می کند دراین حالت باید لایهای از رحم جدا شده و دوباره دوخته شوند. دقت و حساسیت در این مورد، هنگام عمل بسیار مهم است و باید این عمل به وسیله پزشکان حرفه ای انجام گیرد. تا شانس باروری بعد از عمل کاهش پیدا نکند.
اگر درمان این بیملری زیر نظر پزشکان حرفه ایی و متخصصین زنان انجام نشود ممکن است باعث بروز آسیبهای بسیار جدی و جبران ناپذیری گردد. در برخی از حالات هم اگر فرد دارای فیبروم باشد و به گونه ای دیگر قصد بارداری را نداشته باشد و یا سن فرد به حدی زیاد باشد که بگوییم زمان یائسگی فرا رسیده است. در این حالت شریان های خونی به رحم را مسدود میکنند که در نتیجه آن فیبروم های رحمی از بین می روند.
لازم به ذکر است که این روش درمان فقط برای افراد مسن و افرادی است که دیگر قصد بارداری را ندارد. اگر این روش در دختران و بانوان جوان انجام گیرد در این حالت احتمال بارداری این افراد فوق العاده کاهش پیدا می کند. این روش تنها در برخی از افراد محدود قابل اجرا می باشد.
علت ایجاد فیبروم رحم چیست؟
سلول های فیبرم از همان دوران جنینی در تمام خانم ها وجود دارد. به مرور زمان با رشد کردن و افزایش سن، بگونه ای هورمونها روی این بافت ها تاثیر می گذارند. در نتیجه، برحسب شرایط و ویژگی بدنی فرد یا بحث ژنتیک ، این بافت ها بزرگتر شده و به فیبروم رحم تبدیل میشوند.
امکان درمان فیبروم رحم با داروهای گیاهی وجود دارد؟
امکان درمان فیبروم های رحمی با داروهای گیاهی وجود نداردو به گونه ای خوردن انواع داروهای گیاهی و یا استفاده به روشهای دیگر بر حسب توصیههای دیگران کاملاً اشتباه است.
آیا برای درمان تمام فیبروم های رحمی نیاز به جراحی می باشد؟
خوشبختانه برای درمان فیبروم های رحمی در تمام موارد نیاز به جراحی نیست. تنها فیبروم هایی که دارای سایز و تعداد زیاد هستند نیاز به جراحی دارند.
آیا فیبروم های رحمی سرطانی می باشند؟
فیبروم های رحمی سرطانی نیستند و به گونهای خوشخیم می باشند و فقط بافت های اضافه هستند که به صورت غیر عادی در داخل یا خارج رحم رشد می کند. این بیماری تنها باعث می شود تا خانم ها در زمینه باروری به مشکل بر بخورد. تمام افرادی که قصد بارداری را دارند باید ابتدا اقدام به درمان فیبروم کنند سپس باردار شوند.
بهترین زمان بارداری بعد از جراحی فیبروم
پس از جراحی میومکتومی، نباید اقدام به بارداری سریع کنید و از روش های کمک باروری استفاده کنید.
زیرا ترمیم رحم و آمادگی برای بارداری زمان بر است.
در مراجع علمی فاصله زمانی سه ماه پس از عمل توصیه شده است. در این مدت باید تحت نظر جراح ناباروری خود باشید.
بهترین مرکز درمان ناباروری در تهران
امروزه وجود مراکز درمان ناباروری مانند مرکز درمان ناباروری نیکان واقع در اقدسیه تهران باعث شده است تا درمان بسیاری از مشکلات رایج بانوان مانند:
- درمان فیبروم رحم
- آندومتریوز
- سندروم تخمدان پلیکیستیک
- چسبندگی رحم
- بحث ناباروری
- و…
به راحتی درمان و از میان برداشته شود.
_______________________________________________
راه های ارتباطی با مرکز ناباروری نیکان
شماره تماس : ۰۲۱۷۱۰۶۲۰۰۰
آدرس پیج اینستاگرام مرکز ناباروری نیکان
کانال آپارات مرکز ناباروری نیکان
کانال نماشا مرکز ناباروری نیکان
_______________________________________________
12 دیدگاه ها